Aktuellt i kören

Årets julkonsert den 7 december 2019

2019-11-10

Lunds Vokalensemble bjuder in till årets bästa julkonsert den 7 december 2019!

Vi har glädjen att meddela att årets gästartister blir sopranen Cornelia Beskow och domkyrkoorganist Robert Bennesh.

Tillsammans kommer vi att framföra julens sånger under ledning av Martin Arpåker. Biljetter finns till försäljning på Biljettbyrån i Lund, av körens sångare och i entrén en timme innan konsert. Biljetter finns även till försäljning på Ticketmaster.

Lunds Vokalensemble i Sveriges Radio P2 26 juni 2019

2019-06-15

Snart är det sommarlov för Lunds Vokalensemble, men innan dess kommer vi att höras i radio! För er som inte hade möjlighet att komma på våra konserter i mars med Georg Riedel, Jan Allan och Jan Lundgren, kommer nu en chans att få höra konserten i Sveriges Radio P2 på onsdagen den 26 juni 2019 kl 19.03. Naturligtvis kan man lyssna på konserten i efterhand också på webben. Konserten skulle ursprungligen ha sänts den 10 juni 2019, men på grund av Sven-David Sandströms bortgång ersattes konserten med ett minnesprogram.

As You Are på P2 Live

En helg i jazzens tecken

2019-03-19

Ett stort tack till alla er som kom och lyssnade på oss under helgen, både i Skanör och i Lund. Det var en fröjd att få samarbeta med sådana storheter som Georg Riedel, Jan Lundgren och Jan Allan, under ledning av Johan-Magnus Sjöberg. Nu jazzar vi vidare mot nya musikaliska upplevelser!

Sydsvenskans utsände var på plats på konserten i Allhelgonakyrkan i Lund och skrev så här: Recension

Foto: Leif Jansson

Jazzkonsert med Riedel, Lundgren och Allan

2019-02-10

Vårens stora konserthändelse går av stapeln den 16 och 17 mars när Lunds Vokalensemble möter de svenska jazzgiganterna Georg Riedel, Jan Lundgren och Jan Allan. Vi kommer att framföra körmusik med jazziga tongångar under konsertrubriken “As You Are”. Den 16 mars sjunger vi i Skanörs kyrka och den 17 mars i Allhelgonakyrkan i Lund.

Biljetter till konserten i Allhelgonakyrkan säljs genom Biljettbyrån i Lund (046-13 14 15 och www.ticketmaster.se), genom körens sångare och i entrén en timme innan konsert.

Hjärtligt välkomna!

En klassisk jul den 8 december

2018-10-21

Boka redan nu in den 8 december för garanterad julstämning med Lunds Vokalensemble i Allhelgonakyrkan i Lund. I år gästas vi av förnämliga solister i form av Karin Dahlberg (sopran) och Carl-Adam Landström (orgel).

Biljetterna kostar 180 kr (150 kr för barn/student) och finns att köpa på Biljettbyrån i Lund, av körens sångare och i entrén en timme innan konsertstart. Biljetter finns även att köpa via Ticketmaster på nätet.

Uruppförande av Sven-David Sandström under Lund Choral Festival

2018-09-02

I oktober är det dags för Lund Choral Festival, och Lunds Vokalensemble har blivit inbjudna att göra en lunchkonsert i Domkyrkan lördagen den 20 oktober klockan 12.00. Vi kommer att framföra ett program som speglar kyrkomusiken genom århundradena, med allt ifrån Palestrina till helt nyskriven musik. Kronan på verket blir uruppförandet av Sven-David Sandströms In Paradisum, som är tillägnat vår tidigare dirigent Ingemar Månsson. Sven-David är en god vän till Ingemar och hans musik har under många år haft en särskild plats i körens repertoar. Vi gläder oss mycket över att få framföra detta vackra stycke till Ingemars ära!

Framgångar i Florilege Vocal de Tours

2018-06-04

Lunds vokalensemble deltog i helgen framgångsrikt i körtävlingen Florilège vocal de Tours i Frankrike. I tufft motstånd lyckades vi knipa silverplatsen i vår kategori, extra roligt var att vi i efterhand förstod att två av fem jurymedlemmar faktiskt tyckte att vi skulle haft förstaplatsen för vår fina och homogena körklang! Vi kom dessutom på delad förstaplats för bästa tolkning av det obligatoriska Fauré-arrangemanget, där juryn i sina kommentarer särskilt framhöll vår fina frasering. Men allra mest gladde vi oss åt att vi trots tävlingsnerver lyckades bjuda publiken på helgjutna tolkningar av några av våra favoritstycken, med fantastiskt samspel mellan kör och dirigent och fullständig scennärvaro. En magisk upplevelse!

Och det bästa av allt, på fredag 8 juni får vi göra hela tävlingsprogrammet igen på vår Hemkomstkonsert i Klosterkyrkan klockan 19.00. Varmt välkomna då!

LVE inför andra tävlingsdagen

Uppskattad turné till Jönköping-Stockholm-Växjö

2018-05-21

Tack alla som kom och lyssnade på våra konserter i Sofiakyrkan i Jönköping, Uppenbarelsekyrkan i Hägersten, Adolf Fredriks kyrka i Stockholm och Växjö domkyrka under Kristi Himmelsfärdshelgen! Inte minst konserten i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten, vår tidigare dirigent Ingemar Månssons hemvist under många år, var en magisk upplevelse för oss i kören. Inte så konstigt kanske med tanke på att Ingemar utvecklade sitt unika körsound under sina år i Hägersten, en klangvärld som han sedan överförde till Lunds vokalensemble. Vårt körsound är helt enkelt designat för Uppenbarelsekyrkan i Hägersten! Men även övriga konserter var mycket minnesvärda. Det var roligt att höra från flera i publiken att kören utvecklats mycket under Martins ledning, inte minst när det gäller bredden i vårt uttryck. Vi spelade in alla konserter och kommer inom kort att publicera några utvalda godbitar på hemsidan. Nu siktar vi vidare mot körtävlingen Florilège Vocal de Tours i Frankrike första helgen i juni. Håll tummarna för oss!

LVE i Uppenbarelsekyrkan

Vi söker nya sångare!

2018-01-14

Är du en erfaren körsångare med god notläsningsförmåga? Lunds Vokalensemble erbjuder nya utmaningar!

Nya sångare sökes

God jul från Lunds Vokalensemble

2017-12-10

Ett stort tack till alla er som kom och lyssnade på vår julkonsert i Allhelgonakyrkan den 9 december! Det har varit ett härligt år för kören och julkonserten blev för oss kronan på verket. Nästa år tar vi oss an nya utmaningar under fortsatt ledning av Martin Arpåker. På återseende under 2018!

Sydsvenskans utsände var på plats på konserten och skrev så här: Recension

Nyhetsbrev

2017-12-10

Är du intresserad av att få ett nyhetsbrev om kören? Anmäl dig då på nedanstående länk!

I nyhetsbrevet får du information om vad som är på gång i kören, aktuella konserter och annat matnyttigt och roligt som du kan vara intresserad av.

Formulär för nyhetsbrev

Nya sångare sökes till Lunds Vokalensemble

2017-06-28

Är du en erfaren körsångare med god notläsningsförmåga? Lunds Vokalensemble erbjuder nya utmaningar!

Lunds Vokalensemble står inför en spännande termin med vår nya dirigent Martin Arpåker. Vi kommer bland annat framföra Frank Martins Mässa och sjunga in julen tillsammans med operasångare Olle Persson.

Inför hösten 2017 har vi vakanser i följande stämmor: Bas 2, Tenor 1 och 2 samt Alt 2.

Vi söker dig som är en erfaren körsångare med god notläsningsförmåga. Vi erbjuder spännande konserter och musikaliska möten, samt en härlig körgemenskap! Mer information om höstens program finns på konsertsidan: Konsertprogram

Är du sugen på att prova in till oss, kontakta vår dirigent Martin Arpåker via e-post: dirigent@lundsvokalensemble.org

Martin Arpåker ny dirigent för Lunds Vokalensemble

2016-11-24

Martin Arpåker, en av Sveriges mest lovande unga kördirigenter, efterträder Ingemar Månsson som dirigent för flerfaldigt prisbelönta Lunds Vokalensemble.

Lunds Vokalensemble har valt Martin Arpåker till ny dirigent och konstnärlig ledare. Under Ingemar Månssons ledning 1995-2013 etablerade sig kören som en av Sveriges bästa amatörkörer och har också rönt stora internationella framgångar. Sedan 2014 har kören arbetat projektbaserat med en rad namnkunniga dirigenter. Under 2016 leddes kören av Martin Arpåker vid två tillfällen, senast i oktober på en fullsatt konsert i Lunds domkyrka under Lund Choral Festival. Samarbetet med Arpåker har uppskattats av både körsångare och publik.

”Det känns fantastiskt roligt att vi har lyckats knyta till oss en av Sveriges mest lovande unga kördirigenter”, säger körens ordförande Robert Lindroth. ”Vi är mycket glada över samarbetet med Martin Arpåker och ser med stor tillförsikt på körens framtid”. Martin Arpåker, född 1990, är verksam som organist och dirigent i S:t Petri församling i Malmö, där han bland annat leder S:t Petri Motettkör och Gosskör. Tidigare ledde han Mariakören i Västerås Domkyrka. Arpåker har också dirigerat körer som Radiokören, Eric Ericsons Kammarkör och Maria Magdalena Kammarkör i Stockholm. Han har en masterexamen i kördirigering från Kungliga Musikhögskolan där han studerade för Fredrik Malmberg och Mats Nilsson. Martin har även studerat kördirigering för professor Gustaf Sjökvist.

”Det känns helt fantastiskt att nu ha fått ansvaret som dirigent och konstnärlig ledare för underbara Lunds Vokalensemble”, säger Martin Arpåker. ”Redan vid vår första gemensamma konsert upplevde jag att vi fick väldigt fin kontakt och musicerade väl tillsammans. Kören har helt klart en stor potential. Jag sätter stort värde på ödmjukheten, lyhördheten och strävan efter perfektion hos sångarna, både i repetitionsarbetet och på konsert. Min ambition är att Lunds Vokalensemble ska utgöra en dynamisk och tongivande kraft inom Körsverige och vara en kör som förknippas med högkvalitativ körmusik.”

Martin Arpåker Martin Arpåker (Foto: Mats Helgesson)